Le för kameran!

Det här med porträttfotografering är inte det lättaste. Att fotografera människor som är medvetna om att de fotograferas är verkligen en konst, för de blir stela och märkliga nio gånger av tio. Ett avslappnat, ärligt leende klämmer man inte fram så lätt om man inte är 1. väldigt självsäker eller 2. van att fotograferas/modell. Ett klassiskt exempel är gymnasieelevers skolfoton där 90 procent av fallen sitter och ser sura ut, alternativt ler med stängd mun. Tandställningar, sneda tänder och dåligt självförtroende är några av anleningarna.

När det gäller just leenden så spelar tänderna stor roll. När man redigerar foton är en av de första åtgärderna att ljusa upp tänderna på folk, det blir nästan alltid bättre,hur ljusa tänderna än var från början. Sneda tänder kan man inte göra så mycket åt, det får man åtgärda med tandställning eller bara lära sig leva med.

Osynlig tandställning

Att bära tandställning är riktigt jobbigt, inte bara för att det ömmar och spänner hela tiden, utan mest för att man känner sig som en robot i munnen. Aldrig ler man så stelt som ed tandställning. NU finns det förstås alternativet att skaffa en så kallad osynlig tandställning istället, den fästes på baksidan av ens tänder istället för på framsidan. 

Den osynliga tandställningen blir allt mer populär och har inneburit att allt fler vuxna nu väljer att skaffa tandställning för att en gång för alla få ett leende de känner sig bekväma att flasha med framför en kamera.

Läs mer om osynlig tandställning på SMAJA. Om inte annat så för alla dina framtida fotografers skull!

30 Jun 2016