När man är ute och fotograferar

Om man som jag gillar att vara ute mycket i naturen och fotografera, så är det viktigt att ha en bra bil att ta sig till alla platser man ska. Jag har en hyfsad bra bil, även om jag kanske borde investera i en nyare. Dock har jag i alla fall köpt sommardäck hos nordendäck.se och satt på nyss. Det var ju den 16 april som sista dagen för att sätta på sommardäck var, och det gäller att se till att man dessutom har lagliga sommardäck som är över 1,6 mm i mönsterdjup.

Vilka däck ska man välja?

Jag köpte mina däck på Nordendäck som sagt. Läste på Expressen innan vilka som är bäst i test, och de satte Continental och Michelin i topp. Nordendäck har flera kända däcktillverkare:

  • Nokian
  • Michelin
  • Continental
  • Goodyear

Valet var därmed lätt, klart man tar en vad de som var bäst i test. Dock har ju Nordendäck även andra sommardäck, som givetvis är bra de med. De är billiga men håller hög kvalitet.

Ta hand om de däck man köper

Nu är mina sommardäck helt nya, så kan ut och köra till de platser jag vill för att fotografera. Men vill jag att de ska hålla så gäller det att sköta om dem. På så sätt håller de flera säsonger. Bland annat gäller det att regelbundet kontrollera lufttrycket i dem. Sedan är det bra att tvätta av dem då och då med ett milt bilschampo och en mjuk svamp.

15 May 2015