Res till Galapagos med Inca Tours

Galapagos är en uppsättning öar som tillhör Ecuador i Sydamerika. Dock ligger Galapagosöarna långt från fastlandet med över 100 mil till närmaste landstigningsplats. Galapagosöarnas största ö heter Santa Cruz och lockar till sig besökare från hela världen.

Du som är sugen på att resa till Galapagos lockas kanske av öarnas fantastiska djurliv där djur som:

  • sjölejon
  • pingviner
  • albatrosser
  • havssköldpaddor

och en lång rad andra exotiska varelser samsas? Det finns ingen annan plats på jorden som kan jämföras med Galapagos. Ett suveränt sätt att resa hit och runt mellan öarna är att åka på kryssning i Inca Tours regi.

En oförglömlig resa

Eftersom Galapagos har så mycket att erbjuda sina besökare så har platsen blivit väldigt populär som resmål vilket under en tid hotade den känsliga miljön. Nu är turismen inte längre ett direkt hot, men den som vill resa hit bör respektera Galapagosöarnas natur- och djurliv.

Eftersom djuren här har vant sig vid människor så kommer de ofta väldigt nära inpå, vilket såklart är en del av varför vi fascineras av Galapagosöarna. Att få snorkla med lekfulla sjölejon är en upplevelse man aldrig glömmer. I en artikel från Svenska Dagbladet beskrivs upplevelsen av att besöka Galapagos på ett minst sagt berörande sätt.

Djuren på Galapagos

En av de första ekoturisterna på Galapagos var Charles Darwin i egen hög person. Några av de då unga sköldpaddorna som Darwin mötte under sin resa går, i teorin åtminstone, fortfarande att hälsa på eftersom havssköldpaddor kan leva i långt över än 100 år.

Om du är intresserad av djur, kanske särskilt djur som finns på Galapagos, så är denna artikel i Expressens Allt om Resor väldigt välinvesterad lästid.

Res med Inca Tours

Är du sugen på att resa till Galapagos så anordnar Sydamerikaexperterna på Inca Tours en resa du kommer att minnas med värme för resten av livet.

9 Sep 2015